Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!!!...


 Μου το έστειλε με mail ενας πολύ καλός, παλιός και "αριστερός" φίλος μου....
maniata.


Γράμμα από έναν οργισμένο Δημοκράτη ενόψει εκλογών.


Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα ?
Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο ? Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι.
Ποιος σου είπε ρε παλιάνθρωπε , ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές , ξεκινώντας από τα Οινόφυτα ?
Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες…
Για να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί , τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται , λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο.
Ποιος σου είπε ρε , ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα ? Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε !
Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα , αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών.! Τους καλόμαθες , τους έλυσες τα προβλήματά τους , και τώρα , κάθε τρεις και λίγο , μπλόκα !
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.
Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του ! Βρε μανία !
Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία , νοσοκομεία , εργοστάσια , γέφυρες , δρόμους και εργατικές κατοικίες !
 Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά !
Τι κατάφερες ρε ? Τι μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 , χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη ?
Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια ?
Ακούς εκεί ! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο !
Τι σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη  ?
Αχρείε Παπαδόπουλε , αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου , στο τέλος , δεν είχες τίποτα να αφήσεις. Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου !
Και αντί να την δωρίσεις , τρομάρα σου , στο κράτος , είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν !
Εκείνο που δεν κατάλαβα , είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους.
Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι ? Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου , σαν τους αραπάδες ?
Tα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες , π.χ. στην Πτολεμαΐδα , ή , στους Φιλίππους , που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές , για ποιόν λόγο τα έκανες ?
Σώνει και καλά να καταργήσεις όλες τις λάμπες πετρελαίου στα χωριά και γέμιζες στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο ! Βρε μανία.
Χώρια τα στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα.
 Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο» ! Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία , πίνοντας φραπέδες στις καφετέριες ?
Βρε άχρηστε , αναχρονιστικέ , αντιδημοκράτη , ποιος σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο ?
Ακούς εκεί , να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου , ή , όχι…
 Ποιος σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής , ρε παλιοφασίστα ?
Τέλος , σιχαμερέ φασίστα , αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο , εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα όμορφο παράδεισο,  με κολεχτίβες και κολχόζ , όπως τα κατάφεραν οι ευτυχισμένοι γείτονες μας οι Βούλγαροι , οι Αλβανοί , οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί των Ανατολικών χωρών , που εισπράττουν τώρα τόσο συνάλλαγμα από τα εργαζόμενα κορίτσια τους στο εξωτερικό , ενώ οι δικοί μας επιστρέφοντας , πήραν συντάξεις και τους κοροϊδεύουν.
Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ , πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους Ισραηλίτες.
Ακούς εκεί , να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους για χάρη των Αράβων που μας παίρναν όλο το ελληνικό τσιμέντο για τα έργα τους , σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες και το κράτος εδώ έκτιζαν και τα τσιμεντάδικά μας είχαν τρελαθεί στην δουλειά !
Ευτυχώς , που μετά τα πούλησε η Νέα Δημοκρατία στους ξένους , αφού το – ΠΑΣΟΚ πρώτα τα… κοινωνικοποίησε και τα έκανε ζημιογόνα – και τώρα επιτέλους , ησυχάσαμε.
Δεν ντρέπεσαι , βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας ?
Μας στέρησες ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα , να μην τραγουδάμε 14 τραγούδια του Θεοδωράκη.
Ξέρεις τι ψυχολογικά τραύματα μας προκάλεσε εκείνη η απαγόρευση ? Τραύματα βαθιά που δεν έχουν επουλωθεί ακόμη !
Όλα αυτά , τα γράφω , γιατί μετά από τόσα χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον έξαλλο γείτονα μου , που μου τα πρήζει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα , ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ !
Bαρέθηκα να ακούω συνέχεια «Πού είσαι Παπαδόπουλε…» όταν πέφτω στα μπλόκα της Εθνικής οδού , όπου διάφορες κοινωνικές ομάδες αγροτών – ποδοσφαιρόφιλων και άλλων διαμαρτυρομένων ανθρώπων , ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα – πάντοτε υπό την προστασία της αστυνομίας – να σταματούν την κυκλοφορία , καθώς και κάθε φορά όταν βρίσκομαι στο κέντρο των Αθηνών,  όπου φιλήσυχοι πολίτες εκφράζουν πολιτισμένα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους για τις αδικίες σε βάρος τους , έχοντας επιπλέον παράλληλα την ευθύνη να προστατεύσουν τα καταστήματα , τους εργαζομένους και τους περαστικούς , από τους προβοκάτορες φασίστες , που σπάνε , καίνε και καταστρέφουν τα πάντα.
Άσε και αυτούς τους ταξιτζήδες , που είναι όλοι τους πρώην χαφιέδες της ασφάλειας.
Ούστ , Φασισταριά !
Εγώ , είμαι Δημοκράτης ρε , και ας πεινάω , και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι , και ας είμαι άνεργος , και εγώ και τα παιδιά μου,  και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ , μπας και κάνει ντου κανένας οικονομικός μετανάστης… αφού βέβαια ενημερωθώ πρώτα από την τηλεόραση για τις κλοπές , τις κομπίνες και τις μίζες , τόσων και τόσων πρώην υπουργών – πράσινων και γαλάζιων – που οι άνθρωποι , τι έκαναν τελικά ?
Εξαργύρωσαν τους κόπους και τους αγώνες τους για την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευση !
Λίγο το έχεις αυτό ?
 Είμαι Δημοκράτης ρε !
 Τ’ ακούς ?



Δεν υπάρχουν σχόλια: